nedelja, 18. januar 2015

home made pripomočki za ustvarjanje

1. Torej že dlje časa si želim Stamp-a-majig za natančno odtiskovanje štampiljk. Ker je svinjsko drag, se nisem mogla odločiti za nakup. Potem pa sem na temle fenomenalnem blogu prebrala, da je avtorica za izdelavo pripomočka uporabila lego kocke in sem komaj čakala, da poskusim tudi sama. Kocke morajo bit vsaj približno nove, sicer vse skupaj preveč pleše. Imela sem tudi nek star zvezek, ki je imel platnice iz podobne (zrnate) plastike, kot jo ima pripomoček. Plastika se majčkeno zvija, kar pomeni, da bi morala biti za popoln učinek nekoliko debelejša. Ampak sem kar zadovoljna, odtisi so natančno tam, kjer jih hočem. 


2. Embossing magic: gre za blazinico, v kateri je puder in s katero podrgnemo po površini, kjer želimo vroče embosirati. Tako se prah prime samo odtisnjenega dela in ni pack. Druga varianta je posodica s pudrom, na katero je pritrjen čopič, s katerim nanašamo puder. Lahko bi tudi vsakič stresla nekaj pudra v kako posodico in ga s pomočjo navadnega čopiča nanašala na papir. Ampak se potem ta puder stresa naokoli in ga imam potem po celi mizi. Zato sem vzela malo tetra krpico, not nasula puder z rokom trajanja do leta 2006 (ki je bil v omari zraven plavalne kape, ki je videla že boljše čase)
 in vse skupaj zavezala s kuhinjsko gumico. Ni lepo, je pa praktično :)


3. Bow maker: ko sem delala novoletne čestitke, sem potrebovala pentlje in ker sem v lokalni trgovini videla pripomoček za izdelovanje pentelj, sem razmišljala, kako bi ga naredila sama. Vzela sem modelirno maso, vanjo zapičila plastične paličice in pustila, da se posuši. Lahko so to plastični deli palčk za ušesa, palčke od lizik, slamice ipd. Jaz sem našla neke prazgodovinske palčke, ki so služile kot šolski pripomoček za matematiko ali nekaj takega. Traja skoraj cel teden, da se stvar posuši, zato sem nekje na polovici vzela palčke ven.


3 komentarji:

  1. Ooo ta ideja z lego kockami mi je nadvse všeč :). Lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimivo si se znašla. Hvala za idejo - bodo za ponucati :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala za vse uporabne ideje. Za pentlje sem si pa jaz naredila tole http://www.mojalbum.com/taca/pripomocki-ni-za-prodajo/za-zavezovanje-pentelj/19294521

    OdgovoriIzbriši