torek, 29. marec 2016

(iron off) embossing in barvanje

Najprej sem odtisnila štampiljko z mrežo in embosirala z belim prahom, nato sem vse skupaj prebarvala z vodenimi barvicami. Odločila sem se dodati napis v srebrni barvi, zato sem polikala stran bel prah in embosirala napis s srebrnim prahom. Morda bi bilo lepše, če bi pobarvala vsako luknjico v mreži posebej. Akvareli so super, vendar sem očitno preveč razredčila barve.



 Tukaj sem hotela narediti tehniko Jožefovega plašča, vendar sem si zaželela cvetoče roza drevo in modro ozadje, zato sem jo priredila in naredila dva odtisa enega čez drugega - najprej s Picked raspberry in Seedless preserves ter nato z VersaMarkom. Pri tem sem si pomagala z lego kockami. Embosirala sem s prozornim prahom, nato pa ozadje pobarvala z gobico (Salty ocean ter Peacock feathers). En del sem pustila bel za učinek oblakov. Nekako mi je bilo všeč, da se svetlika, zato nisem polikala prahca stran, kot sem sicer imela v načrtu. Kasneje sem dodala še napis "zate" v temno modri barvi in nekaj drobnih temno modrih kristalčkov v vodoravni črti pred in za napisom, med veje pa sem dodala tri brezbarvne.



4 komentarji:

  1. Pri prvi so mi barve čisto všeč, se mi ne zdijo preblede. Jaz bi mogoče samo dodala večji napis, ampak to je stvar okusa.
    Pri drugi sem pa čisto navdušena nad štampiljko. Že dolgo iščem motiv drevesa, ki bi mi bil všeč. Katera je ta?

    Lepo!

    Xo, Maja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ta druga voščilnica je na poti k tebi :) Link na štampiljko sem dodala v besedilo, ampak je trenutno nimajo. Če hočeš, ti jo posodim! xoxo Ana

      Izbriši
  2. Meni so všeč barve na prvi, bi pa tudi jaz dodala večji napis. Ta druga pa ima krasno drevo in krasno ozadje.

    OdgovoriIzbriši