sobota, 31. januar 2015

skrajno enostavna shaker voščilnica

Na Craft-alnici nas izzivajo, da naredimo shaker card oz. tresočko.  V ta namen sem naredila kartico za prijateljico in sem jo hotela ohraniti čimbolj enostavno. Ker mi je zmanjkalo Papermaniinih belih osnov, sem zato kupila osnove Anita's, ki so precej tanjše in nekako sivkaste. So pa cenejše.



petek, 23. januar 2015

zelo enostavna voščilnica

Hotela sem narediti voščilnico, na kateri bi bil samo metulj in napis. Ker se mi je zdelo, da je napisa premalo, sem ga odtisnila večkrat. Všeč mi je, ker je tako skrajno preprosta, poleg tega sem uživala v odtiskovanju napisa.



sreda, 21. januar 2015

retro voščilnica

Tale voščilnica je nastala v slogu sredine prejšnjega stoletja... vsaj tako se mi zdi :) Naj bi bila "moška" voščilnica.



nedelja, 18. januar 2015

home made pripomočki za ustvarjanje

1. Torej že dlje časa si želim Stamp-a-majig za natančno odtiskovanje štampiljk. Ker je svinjsko drag, se nisem mogla odločiti za nakup. Potem pa sem na temle fenomenalnem blogu prebrala, da je avtorica za izdelavo pripomočka uporabila lego kocke in sem komaj čakala, da poskusim tudi sama. Kocke morajo bit vsaj približno nove, sicer vse skupaj preveč pleše. Imela sem tudi nek star zvezek, ki je imel platnice iz podobne (zrnate) plastike, kot jo ima pripomoček. Plastika se majčkeno zvija, kar pomeni, da bi morala biti za popoln učinek nekoliko debelejša. Ampak sem kar zadovoljna, odtisi so natančno tam, kjer jih hočem. 


2. Embossing magic: gre za blazinico, v kateri je puder in s katero podrgnemo po površini, kjer želimo vroče embosirati. Tako se prah prime samo odtisnjenega dela in ni pack. Druga varianta je posodica s pudrom, na katero je pritrjen čopič, s katerim nanašamo puder. Lahko bi tudi vsakič stresla nekaj pudra v kako posodico in ga s pomočjo navadnega čopiča nanašala na papir. Ampak se potem ta puder stresa naokoli in ga imam potem po celi mizi. Zato sem vzela malo tetra krpico, not nasula puder z rokom trajanja do leta 2006 (ki je bil v omari zraven plavalne kape, ki je videla že boljše čase)
 in vse skupaj zavezala s kuhinjsko gumico. Ni lepo, je pa praktično :)


3. Bow maker: ko sem delala novoletne čestitke, sem potrebovala pentlje in ker sem v lokalni trgovini videla pripomoček za izdelovanje pentelj, sem razmišljala, kako bi ga naredila sama. Vzela sem modelirno maso, vanjo zapičila plastične paličice in pustila, da se posuši. Lahko so to plastični deli palčk za ušesa, palčke od lizik, slamice ipd. Jaz sem našla neke prazgodovinske palčke, ki so služile kot šolski pripomoček za matematiko ali nekaj takega. Traja skoraj cel teden, da se stvar posuši, zato sem nekje na polovici vzela palčke ven.


sobota, 17. januar 2015

črtast zvezek

Moja mama si je zaželela zvezek. Naredila sem ji črtastega s pomočjo laserskega tiskalnika in OpenOffica tako, da sem v nov dokument vstavila tabelo iz treh vrstic in 25 stolpcev. Prvo in zadnjo vrstico sem raztegnila tako, da sem na listu A4 dobila dve simetrični "strani" A5 s črtami in robom, ki je nastal potem, ko sem strani prečno prerezala na pol z rezalnikom papirja Fiskars. Platnice so 2 mm širše (prve platnice so romale med odpadni papir, ker so bile istih mer kot notranji listi). Zunanje robove platnic in listov sem oblikovala s pomočjo Corner chomperja. Notranjih strani sem naredila 30, uporabila sem 3/4" spiralo. Hotela sem, da izgleda kot prastari šolski zvezki.




četrtek, 15. januar 2015

voščilnica s čipko

Na enem od izzivov sem zasledila idejo za čipkaste voščilnice. Odločila sem se za črnobelo varianto, ker imam še nekaj črnega papirja in ga hočem porabit. V stilu sem okrasila tudi kuverto, naslov in voščilo pa sem napisala z belim gel rolerjem. Dodala sem bledo zelene kristalčke. Zdi se mi nežna in hkrati vseeno nekako elegantna, skoraj minimalistična.



sreda, 14. januar 2015

tresočka s paus papirjem

Pri Jennifer sem videla tresočko s paus papirjem in se v trenutku navdušila. Tukaj je moja izvedba s pridihom Alana Forda. Ker nimam šivalnega stroja, sem obšila na roko in zato zvezdice ven skačejo. Ker mi je zmanjkalo vseh osnov razen smetanastih, je pač podlaga blago neprimerne barve. Poleg tega mi je bilo potem zaradi prej naštetih pomanjkljivosti škoda gor lepit kristalčke, zato precej manjkajo na sredini posamezne "snežinke". Uporabila sem čopič Jolly 2 in Distress blazinico Chipped Sapphire ter dva Distress markerja od štirih, ki jih imam - Salty Ocean in Seedless Preserves. Ker sem uporabila štampiljko, ki nekoliko spominja na snežinko, sem jo prijavila na Mavelujin izziv "Snežinke".



ponedeljek, 12. januar 2015

obisk in štampiljka

Včeraj sva z Majo uživali ob idejah za voščilnico z novo štampiljko, ki sem jo dobila za darilo. Zelo mi je všeč!! (sploh ker mi je z mojo do konca zarjavelo francoščino celo uspelo prebrati nekaj besedila). Maja je predlagala okvirje in rdečega metulja, kar sem se trudila uresničit, ampak sem na HA Red Royal uporabila embosirni prah z bleščicami in je potem rdeča zbledela, tako da sem vse skupaj še enkrat namazala z VersaMarkom in še enkrat embosirala z zlatim prahom. Super je, ker se vse skupaj zlije in metulj izpade kot emajliran. To tehniko sem videla nekoč pri Jennifer in sem si jo že dolgo želela preizkusit.

Zdaj si moram pa še nekaj izmislit, da bom lahko sodelovala na izzivu... :) Aha, evola: ker gre za novo štampiljko in novo tehniko in ker sem na dan objave šla na razgovor za novo službo, tole voščilnico prijavljam na izziv Craft-alnice "Nov začetek".


sreda, 7. januar 2015

barvanje odtiska

Nikakor se nisem mogla pripraviti do tega, da bi pobarvala kak odtis. Vse skupaj se mi je zdelo skrajno komplicirano, povezano s stroški za Distress markerje ali Copicse (ki se potem posušijo ali jih že kupiš napol posušene) ali čaranjem z akvareli, kar pa je cela umetnost iiiin potem je tukaj še prelivanje in senčenje in čopiči in podlaga in zvijanje papirja in .... potem sem se spomnila, da je ena gospa nekoč na facebooku napisala, da ona pa barva kar z navadnimi barvicami. Sprejemljivo! Nabavila sem namreč tako srčkano štampiljko, ki kar kliče po barvanju. Tako je nastal pisemski papir, ki ga tako kot kuverto krasi pobarvan odtisek.