torek, 30. september 2014

jesenska voščilnica za fanta

Tole je nastalo z veliko maskiranja! Hotela sem preizkusit kombinacijo bele blazinice in čez barvne, ampak mi ni uspelo odtisniti natančno preko prvega odtisa in so imeli listi potem bel halo, ki mi sploh ni bil všeč in je pokvaril jesenski feel. Potem sem odnehala in opustila misel na lep oranžen listek na kraft podlagi. Zato pa sem se spomnila na zlato blazinico, vendar se precej slabo vidi, zato sem dodala rjav kamenček, ki uravnoteži vse skupaj :)





Uporabila sem te blazinice, vijolično in zeleno iz tega kompleta, tole rdečo in zlato blazinico. Hero Artsove so zelo mokre in ni lep odtis na kraft papirju, zato vzamem poceni blazinico podobne barve in jo potapkam po Hero Artsovi in nato nanesem na štampiljko in se potem odtisne enakomerno. Z voščilnico sodelujem na izzivu "Jesenska razigranost" http://www.mavelu.com. 

lattice die

Obožujem te vzorce in zdaj imam celo Spellbindersovo šablono :)

 

sreda, 24. september 2014

suho embosiranje

Včeraj sem dobila novo srajčko za suho embosiranje in sem jo preizkusila na kosu risalnega papirja, nato pa eksperimentirala s senčenjem - najprej z valjčkom, nato pa z gobico za tekoči puder. Uporabila sem Distress Brushed Corduroy, v treh slojih. Papir se je med lepljenjem začel trgati, je pa kar dobro prenesel embosiranje. Vse skupaj sem nalepila na prepognjen A4 250g iz Leclerca (Pavo).




sobota, 20. september 2014

barve in stencil šablonica

Ne morem se naveličati te šablonice, čudovita je! Najprej sem hotela uporabit bolj jesenske barve - Barn Door, Spiced Marmelade itd, ampak so me premamili bolj sveži odtenki in energija, ki jo imajo VersaColor nekako več kot Distressi.








petek, 19. september 2014

starinska pisma

V nedeljo bom imela neke delavnice na temo izdelovanja starinskih pisem! Se že veselim in sem pripravila 3 prototipe :)




Naredila sem jih s pomočjo dveh vrečk čaja Indian black in Earl Grey ter nekaj zrnci instant kave. Posušila sem s fenom, ker gre dejansko hitreje kot s heat gun. Inki so Brushed Corduroy, Vintage Photo (Distress) in Bark (VersaColor). Držite pesti za nedeljo!!

ponedeljek, 8. september 2014

Cinch!

Po dolgem bi-pa-ne-bi sem se odločila za nakup tele zadeve in je super. Imam goro nekih printov in zapiskov, ki jih imam potem po mapah, sedaj pa bo vse to lepo urejeno! Nekaj časa sem se močno navduševala nad Franklom in njemu je posvečen moj prvi zvezek.


Tole je pa drugi! Spirala je tale, listi Boho Chic (imeli so jih v Ustvarjalnem dotiku). Lepila sem z E6000 na vodni osnovi - ker to, da posprejaš celo površino, neskončno dolgo traja in se potem na nekaterih delih zliva, na drugih pa ni lepila, sem ga nalila v lonček in namazala obe strani s čopičem, potem pa dala med več risalnih listov in obtežila za vsaj 12 ur. Vmes sem 3 - 4x posušila risalne liste z grelno pištolo. Moram najt bolj preprost način :) 










akvarelno ozadje in štampiljka

Zelo so mi všeč akvareli, vendar zaenkrat ne znam narediti kaj drugega kot ozadje (pa še to brez čopiča). Uporabljam vodene barvice za 1.72 evra (v Leclercu so cenejše kot na linku, se mi zdi) in gobice za nanašanje tekočega pudra iz Mullerja. Barve se zelo lepo mešajo. Štampiljka je od Maje in je super. Kristalčki bi lahko bili večji, mogoče bom dodala tudi napis.

  

sobota, 6. september 2014

pike

Že nekaj časa imam idejo za božično-novoletno voščilnico, kjer bi naredila bunke iz folije. V Ustvarjalnem dotiku pa želijo pike in gre skozi :)







Uporabila sem folije, štampiljko, perlice iz lokalne trgovine Art, osnovo za voščilnico v naravni barvi in pigmentno blazinico v srebrni barvi, vendar bom naslednjič raje toplotno embosirala s srebrnim prahom.  

torek, 2. september 2014

pisemski papir

Zelo rada imam lep pisemski papir - tale je narejen s stencil šablono iz lokalne trgovine Art in barvnimi blazinicami Versacolor, ker sem hotela, da je ozadje bledo in da lahko prejemnik pisma zlahka prebere napisano. Kuverta je iz Leclerca in poslikana preko iste šablonice z barvo Distress Tea Dye (ter gobicami za tekoči puder). Tudi papir je iz Leclerca, ker imajo 100 gramskega v velikem paketu še kar poceni.



ponedeljek, 1. september 2014

rumena

Na izzivu v Ustvarjalnem dotiku so si zamislili rumeno barvo in mi seveda ni dalo miru :)


Komplet medaljončkov s samolepilnimi plastičnimi prozornimi zadevami sem kupila v Artu 14 kosov za 4 evre. So kot razcepki, ampak sem polomila držala in zalepila z Glossy Accents.